Tryckeriteatern

TryckeriTeatern finns i centrum av Karis, Torggatan 1. TryckeriTeatern är också lätt tillgänglig för till exempel rullstolsbundna personer.

Västnyländska Ungdomsringen driver också Raseborgs Sommarteater som är den största sommarteatern i Svenskfinland. TryckeriTeatern fungerar som huvudsaklig repetitionslokal.

TryckeriTeatern är vad ljud- och ljusteknik gäller det i särklass mest avancerade föreställnings- och övningsutrymmet i Västnyland. TryckeriTeatern erbjuder nästan 200 fasta sittplatser på en stigande läktare, som garanterar god sebarhet och hörbarhet.

TryckeriTeatern har nyligen genomgått en renovering, som har förbättrat publikkomforten och -säkerheten, och ytterligare förbättrat teaterlokalens funktionalitet för de flesta publika evenemang. Också luftkonditioneringen har förnyats. Vi har nya fräscha publiktoaletter varav en är handikappanpassad, nya duschar i omklädningsrummen och en nymålad foajé. Mellan sal och foajé har vi fått en ny ljudtät mellanvägg. Ingången till scenen har också förnyats.